onsdag 26. desember 2012

Hjemmelaget julegløgg av blåbær

2012-12-26%2021.49.00[1]
Mmmmm…….., dette smakte godt!I tillegg er det ganske så sundt! Oppskriften fant jeg på Berit Nordstrand sin blogg: http://fraiva.no/glogg-som-gjor-deg-glogg/ Oppskrifta er kopiert fra denne sida og limt inn her. Jeg skal ikke ta æren for den…. ;)

Dette trenger du:

  • 1 liter frosne blåbær
  • 1 liter vann
  • 2 dl rørsukker eller 1 dl agavesirup (økologisk agavesirup fås kjøp på helsekost eller hos økoforhandlere).
  • 10 hele nellikspiker
  • 2 hele kanelstenger
  • 1 vaniljestang (delt på langs så frøene kommer ut)
  • 2 stjerner stjerneanis
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du:

Varm frosne blåbær, vann og agavesyrup på middels varme og gi blandingen et langsomt oppkok. Avkjøl noe, før du slår blandingen over i en foodprosessor. Kjør foodprosessoren noen minutter til du får en gjevn blanding. Slå blandingen tilbake i kjelen. Enklere med stavmikser, men ekkelt om det spruter blåbærsaft omkring.

Tilsett sitronsaft og krydder og la gløggen trekke i 15-20 minutter på laveste temperatur på stekeplaten.

Vil du ha rødvin i til de voksne, bruker du kun 7,5 dl vann og tilsetter rødvin etter smak rett før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar