søndag 8. januar 2012

Besøk av barnebarna

CIMG1278  CIMG1277

Disse bildene er riktignok ikke fra dagens besøk, men fra en dag mellom jul og nyttår. Tanta til småtrolla mente bildene burde komme på bloggen; hun hadde vært fotograf og var riktig så fornøyd med bildene. :)

I dag har barnebarna vært med å ta kuler, glitter, lys og div. ned av juletreet vårt. Alt ble ryddet fint på plass og plassert på loftet. Etter utetid og mat (og legging for Liva sin del) gikk Ingrid og jeg i gang med å lage fuglemat. Bare se her:

CIMG1329  CIMG1332

Dette er Besta og Besten sin meiseblokk; Ingrid sin ble mye større! Om noen andre vil prøve seg, gjorde vi følgende:

Smelt delfiafett på lav varme. Finn fram en vaska melkekartong. Oppi der plasseres et stykke tre med hull i til å knytte en kraftig tau i. Denne må ha god lengde. (Siden jeg ikke fant hyssing, brukte vi en piperenser til formålet.) Vi blandet sammen havregryn, sesamfrø, solsikkekjerner, knuste nøtter og mandler, linfrø og kokus i ei skål.  Dette hadde vi vekselvis oppi kartongen sammen med fettet. Når melkekartongen har fått nok av begge deler, settes den ut i kulda.   Fettet stivner etter ei stund, kartongen kan rives av og meiseblokka henges opp i et tre eller lignende. Dette skal nok smake godt for småfuglene, tenker jeg! :)

Etterpå koste Ingrid seg med kortlaging. Det ble tid til å gjøre ferdig 3 kort før mamma og pappa kom og henta henne og Liva. Her kan dere se hvor fine de ble:

CIMG1322   CIMG1328

CIMG1323   CIMG1327

CIMG1325   CIMG1326

1 kommentar: